Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tojásmentes tészta (durum, tönköly, teljes kiőrlésű és gluténmentes tészta)

Ha tojásmentes tésztáról beszélünk, akkor sokaknak egy ragacsos, ehetetlen tészta jut eszébe, vagy pedig el sem tudja képzelni, hogy létezhet tészta tojás nélkül.......

Első esetben nem is áll messze a valóságtól, hiszen a sima hagyományos búzalisztből készült tojásmentes tészta valóban ragacsos és nem igazán finom. Ezzel szemben a durumbúzából és a tönkölybúzából készült tojásmentes tészták nemcsak finomak, hanem egészségesek is.

Jó alternatíva a tojásérzékenyek számára. Kínálatunkban sima és teljes kiőrlésű tojásmentes tészták is kaphatóak. A Rédei durum tésztákat többször is teszteltük, nagyon finomak, nehéz őket szétfőzni, még a nagykockát és a szélesmetéltet is. Szerintünk az egyik legjobb minőségű durumtészták ma. Az Alce Nero olasz tésztákban sem fogsz csalódni, igazi olasz minőség. Ha pedig tojásmentes csigatésztát keresnél egy finom húsleveshez, akkor a Naturgold Bio tönköly csigatészta jó választás. Gondoltunk a gluténérzékenyekre is, jó szívvel ajánljuk többek között a Pasta Natura olasz tésztacsalád tojás nélküli gluténmentes tésztáit, valamint a Dialsí és a Felicia gluténmentes barnarizs tésztákat is. 

Ha valakinél csak most derül ki a tojásérzékenység, megfogalmazódik benne a kérdés, hogy melyik tojásmentes tésztát válassza elsőként.

Milyen tojásmentes tésztát vegyünk?

A tojásos tésztákhoz ízre legközelebb a sima durumtészták állnak, így elsőként azt érdemes kipróbálni. Ízre kicsit más, viszont szintén finom és nagyon egészséges tojásmentes tészta a tönkölybúzából készült tészta is. A durumbúzából és a tönkölybúzából készült tojásmentes tészták is egészségesebbek, mint sima búzalisztből készült társaik, mert vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaznak, valamint lassabban emelik meg a vércukorszintet. Teljes kiőrlésű változatuk jó választás az inzulinrezisztensek és a 2-es típusú cukorbetegek diétájában. A teljes kiőrlésű tészták rosttartalma magasabb, ezáltal még inkább lassítják a szénhidrát felszívódását és az inzulin emelkedését. Hosszabb időre nyújtják a jóllakottság érzését is.

 

Mi a helyzet a gluténmentes tésztákkal? Van-e bennük tojás?

A gluténmentes tészták szinte mindig tojásmentesek, viszont amire figyelni kell, hogy főzve némelyik nagyon ragacsos tud lenni. Glutén nélküli tojásmentes tésztáinkban is igyekszünk prémium minőségű termékeket kínálni, melyek nemcsak a gluténérzékenyek számára biztosíthatnak egészséges étkezést, hanem az inzulinrezisztensek, valamint a teljes értékű növényi étkezést követők számára is.

 

GYIK

Milyen tojásmentes tészták találhatók a VegaBonShop webshopban?

A webshopban jó minőségű sima és teljes kiőrlésű durum és tönköly tésztákat, valamint gluténmentes tésztákat talál.

Valóban teljesen tojásmentesek ezek a tészták?

A nálunk kapható valamennyi tészta nyomokban sem tartalmazhat tojást, így a tojásallergiások is nyugodtan fogyaszthatják.