Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Sütőtökös gyömbéres chia magos muffin

Sütőtökös gyömbéres chia magos muffin Finom és egészséges őszi/téli finomság tejmentesen és tojásmentesen.

Az ősz/tél egyik kedvenc süteménye nálunk a sütőtökös gyömbéres chia magos muffin. Gyorsan elkészül, ráadásul még tejmentes, tojásmentes, szójamentes finomság. A sütőtök nagyon egészséges zöldség, többféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz (béta-karotin, C-, E-vitamin, vas, magnézium a teljesség igénye nélkül), emellett rostban is gazdag segítve az emésztést. Mi szeretjük sütőben sütve is, és ha nem fogy el mind, akkor jöhet ez a muffin a maradék sült sütőtökből.

A gyömbér előnyeit sem kell bizonygatni: erősíti az immunrendszert, mikroba ellenes, hányingerellenes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag fűszer.

A chia mag talán nem mindenki számára ismerős. Mi sem régóta kezdtük el fogyasztani. Ez egy igazi szuperétel. Az egyik legegészségesebb, tápanyagokban rendkívül gazdag étel, mely amellett, hogy kiváló növényi fehérjeforrás, omega-3 és omega-6 zsírsavakban is gazdag. Mivel rosttartalma is igen magas, ezért napi 15 grammnál több nem fogyasztható belőle. 

Hozzávalók:

  • Teljes kiőrlésű barna liszt: 160 g
  • Zabpehelyliszt: 70 g
  • Fehér búzaliszt: 90 g
  • Kristálycukor: 60 g
  • Sült sütőtök: 100 g
  • Olvasztott tejmentes sütőmargarin: 100 g
  • Chia mag: 2 teáskanál
  • Reszelt gyömbér: 1 teáskanál
  • Sütőpor: 1 csomag
  • Kókusztej: 300 ml

Elkészítés:

Az elkészítése nagyon egyszerű. Kimérjük az összetevőket és robotgéppel összekeverjük, majd muffin formákba kanalazzuk. 180 fokon hőlégkeverésen kb. 30 percig sütjük. Sütés közben isteni illatok járják át a konyhát. Ebből a mennyiségből 12 db hagyományos méretű muffin készül.

Amennyiben a cukrot megfelelő cukorhelyettesítővel helyettesítjük, akkor ez a recept az inzulinrezisztenciával küzdők diétájába is belefér, hiszen a sima búzaliszt kevesebb, mint 30 %-ban szerepel, a másik két liszt és a chia mag pedig lassítja a szénhidrát felszívódását.