Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Karamellás brownie Orgran süteményporból

Karamellás brownie Orgran süteményporból Ha ételérzékeny vendégeket vársz vagy csak egy gyorsan elkészíthető édességre vágysz, akkor az Orgran karamellás brownie süteményport Neked találták ki. Gyakorlatot sem igényel, könnyen elkészíthető, ráadásul a végeredmény egy  gluténmentes, búzamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, szójamentes, pálmaolajmentes, GMO-mentes, élesztőmentes, tartósítószermentes, pálmaolajmentes, mogyoróféléktől mentes, kóser finomság. Édesszájúaknak különösen ízleni fog. 

Hozzávalók a tésztához:

A karamellás brownie süteménypor dobozán megtaláljuk a por felhasználásának lehetőségeit. Olvashatunk egy tojásos és egy tojás nélküli verziót is. Mivel a tojás nálunk tiltólistás, ezért azt próbáltuk ki és szinte teljesen jól működik.

  • Orgran karamellás brownie süteménypor: 400 g (1 doboz)
  • Sütőpor: 1 teáskanálnyi (én DrOetkerest használok)
  • Növényi olaj: 60 ml (én sima napraforgóolajat használtam)
  • Banán pépesítve: 65 g (ez kb. 1 közepes méretű banán)
  • Víz: 70 ml (ebből 60 ml-t ír a dobozon, de kicsit több kell)

Tészta elkészítése:

Melegítsük elő a légkeveréses sütőt 160 ºC-ra. Olajozzunk ki vagy helyezzünk sütőpapírt egy 20x10 cm-es négyszögletes sütőedénybe vagy egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformába. Egy nagy edénybe mérjük ki a süteményport, 1 teáskanál sütőport, 60 ml növényi olajat, 65 g pépesített banánt és 70 ml vizet. Habverővel jól dolgozzuk össze az összetevőket. Ha felemelünk egy kanálnyit, folyjon le a kanálról, egy sűrűn folyó masszát kell kapni. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kicsit vízzel még. Öntsük a masszát az előre elkészített sütőedénybe. Süssük kb. 30-35 percig. Szurkáljuk meg egy fogpiszkálóval, hogy átsült-e a közepe. A kész süteményt hagyjuk hűlni 5-10 percig, mielőtt kivesszük a tepsiből.

Magában is finom, de különösen ízletes baracklekvárral.