Karamellás brownie Orgran süteményporból

Hozzávalók a tésztához:
A karamellás brownie süteménypor dobozán megtaláljuk a por felhasználásának lehetőségeit. Olvashatunk egy tojásos és egy tojás nélküli verziót is. Mivel a tojás nálunk tiltólistás, ezért azt próbáltuk ki és szinte teljesen jól működik.
- Orgran karamellás brownie süteménypor: 400 g (1 doboz)
- Sütőpor: 1 teáskanálnyi (én DrOetkerest használok)
- Növényi olaj: 60 ml (én sima napraforgóolajat használtam)
- Banán pépesítve: 65 g (ez kb. 1 közepes méretű banán)
- Víz: 70 ml (ebből 60 ml-t ír a dobozon, de kicsit több kell)
Tészta elkészítése:
Melegítsük elő a légkeveréses sütőt 160 ºC-ra. Olajozzunk ki vagy helyezzünk sütőpapírt egy 20x10 cm-es négyszögletes sütőedénybe vagy egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformába. Egy nagy edénybe mérjük ki a süteményport, 1 teáskanál sütőport, 60 ml növényi olajat, 65 g pépesített banánt és 70 ml vizet. Habverővel jól dolgozzuk össze az összetevőket. Ha felemelünk egy kanálnyit, folyjon le a kanálról, egy sűrűn folyó masszát kell kapni. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kicsit vízzel még. Öntsük a masszát az előre elkészített sütőedénybe. Süssük kb. 30-35 percig. Szurkáljuk meg egy fogpiszkálóval, hogy átsült-e a közepe. A kész süteményt hagyjuk hűlni 5-10 percig, mielőtt kivesszük a tepsiből.
Magában is finom, de különösen ízletes baracklekvárral.