Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mákos guba tej és tojás nélkül

Mákos guba tej és tojás nélkül Egyszerű vegán mákos guba. A kicsik kedvence.

A következő adag egy kisebb hőálló tálhoz való mennyiség, kb. 2-3 adagnyi. Érdemes dupla mennyiséget készíteni belőle.

Hozzávalók a mákos gubához:

Elkészítés:

A porcukrot és a mákot összekeverjük. A kifliket karikákra vágjuk. Ha friss a kifli, akkor betehetjük a sütőbe kicsit szárítani, de én általában ezt a lépést kihagyom. Egy kisebb hőálló tálat kikenünk vékonyan margarinnal, rétegezve teszünk bele kiflikarikákat, majd teszünk rá a mák-porcukor keverékből, végül leöntjük meleg rizstejjel. Aztán újabb kiflikarikák, rá mák-porcukor keverék, majd ismét meglocsoljuk a meleg rizstejjel. Ezt követően betesszük a sütőbe és 180 °C-on hőlégkeverésen kb. 20 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a hamis vaníliasodót.

Hamis vaníliasodó: gyakorlatilag egy hígabb vanília pudingot főzünk.

Hozzávalók:

  • Vanília pudingpor: fél csomag, azaz 20 g
  • Cukor: 1,5 evőkanálnyi
  • Rizstej: 3 dl

A rizstej kicsit soknak tűnhet fél csomag pudinghoz, de a cél pont az, hogy egy hígabb pudingot kapjunk.